Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

  

P O S I T I I V I N E N A J A T T E L U


 

Kuinka luot positiivisen
a
jatusmaailman

-

AIVOT, TUOTTAVIN PÄÄOMASI
 
Jos omistaisit öljylähteen, antaisitko sen lojua tuottamattomana vai ottaisitko selvää, mitä sinun tulee tehdä saadaksesi porattua öljy ylös? Totta kai palkkaisit asiantuntijan opettamaan sinua hyödyntämään piilevät rikkautesi. Kuinka paljon olet sen sijaan ottanut selvää siitä, mitä sinun tulisi tehdä saadaksesi aivojesi kapasiteetin paremmin käyttöön? Sinun ei tarvitse olla edes erityisen älykäs voidaksesi menestyä ajattelun avulla. Sinun tulee vain harjaantua ajattelemaan myönteisesti ja huomata, mitkä ovat vahvoja puoliasi.
-
Aivotutkimus on kiehtovimpia tieteen aloja, koska kaikesta tutkimisesta huolimatta ihminen käyttää edelleen parhaimmillaankin alle 10% aivojensa kapasiteetista. Tärkeintä on kuitenkin se, miten käytät aivojasi jokapäiväisissä elämäntilanteissa. Mitä sanot itsellesi, kun asiat eivät suju niin kuin toivoisit? Kuinka innokkaasti alat etsiä uusia ratkaisuja? Koska aivot ovat yksityinen tietokoneesi, joka on toiminnassa 24 tuntia vuorokaudessa, sinun kannattaa ohjelmoida ne toimimaan onnellisuuttasi ja henkistä kehitystäsi parhaiten edistävällä tavalla. Ja kun olet tehnyt tämän eikä energiaasi kulu masentuneiden ajatusten pyörittelyyn, alkavat aivosi värähdellä herkemmillä taajuuksilla kehittäen "kuudetta aistiasi", unielämääsi, parantavia kykyjäsi ja paljon muuta jännittävää.
-
Aivotutkimus on kartoittanut, että vasemmassa aivolohkossa tapahtuu analyyttinen ja verbaalinen ajattelu, kun oikea aivopuolisko prosessoi mielikuvat, äänet ja tunteet. Vasenkätisellä henkilöllä asia saattaa olla päinvastoin.. Aivopuoliskoja yhdistää silta, jonka kautta on mahdollista yhdistää informaatiota molemmilta puolilta. Saadaksesi aikaan toivomasi tulokset, koskipa se sinua ja elämääsi, sinun tulee saada molemmat aivopuoliskot palvelemaan yhteisiä tavoitteita. Yhtä erilaisia kuin mies ja nainen ovat nämä aivopuoliskot.
Harjoitus tähtää siihen, että molemmat aivolohkot aktivoituvat yhtä aikaa luodakseen parhaat tulokset. On siis tärkeää, että teet harjoitukset täsmälleen ohjeiden mukaan, eikä vain sinne päin. Ne perustuvat tieteelliseen tutkimukseen.
-
-
LAAJENNA NÄKÖKULMAASI, VAIKUTTAJA!
-
Ensin oli ajatus. Ajatusta seuraa sana ja sanaa toiminta. Mekanismi on jokaiselle ihmiselle aivan sama, olipa hän sitten presidentti tai peruskoululainen.
-
Ensimmäinen asia, jonka haluisin sinun ymmärtävänon: SINÄ OLET VAIKUTTAJA.
-
Vaikutat kaikkiin niihin ihmisiin, jotka tapaat. Kaikkein eniten vaikutat itseesi ja sinä itse olet se välinen, jonka kautta vaikutus toisiin kohdistuu. Mitä paremmin opit vaikuttamaan omaan elämääsi ja ottamaan siitä täyden vastuun, sitä enemmän hyötyä sinusta on kaikille tuntemillesi ihmisille ja sitä kautta yhteiskunnalle.
-
Jos elät päivän kerrallaan vanhalla ruutiinilla suurimpana jännitysmomenttina lauantai-illan lottoarvonta, ei ole mikään ihme jos sinulla on tylsää. Useimmat ihmiset elävät sen harhaluulon vallassa, että heillä on päämääriä elämässään. Tosiasiassa nämä päämäärät tähtäävät yleensä vain perustarpeiden hankkimiseen ja ylläpitämiseen, kuten asunnon ostamiseen ja veloista selviytymiseen sekä perheen koossa pitämiseen. Nämähän ovat vasta perusta, ponnahduslauta sille, mitä todella haluat tehdä elämälläsi. Sinä voit käyttää elämäsi paljon muuhunkin kuin vain perustarpeiden tyydyttämiseen. Käytä mielikuvitustasi! Mitä todella halausit tehdä?
-
Minkä asian muuttaisit tässä yhteiskunnassa, jos pystyisit siihen? Ja mikä ettet pystyisi? Minä toivoisin parempaa vanhusten hoitoa, enemmän hoitajia ja lähimmäisiä joilla olisi aikaa heille. Joku toinen saattaa toivoa tuskallisten eläinkokeiden ja turkiseläinten tarhauksen lopettamista. Tai työttömyyden poistamista järkevällä ja oikeudenmukaisella tavalla. Mikä tahansa onkaan visiosi, sinun tulee ymmärtää, että se on tärkeä.
-
Yhteiskunta muodostuu yksilöistä. Passiivinen yksilö ilman visiota on valitettavasti yhtä merkittävä kuin vihannes unohdetussa keittiöpuutarhassa. Olet ehkä tottunut kuittaamaan velvollisuutesi kansalaisen veroja maksamalla ja äänestämällä. Entä velvollisuus käyttää älyllistä pääomaasi asioiden parantamiseen? Eikö se kuulukkaan sinulle? Olethan huomannut, ettei päättäjien henkinen kapasiteetti riitä hoitamaan asioita edes tyydyttävästi.
-
Mitä sinä voisit tehdä? Mitä kautta sinä voisit vaikuttaa? Sillä energialla, jonka viikottain käytät yhteiskunnan kritisointiin, voisit tehdä jotain, mikä parantaa asioita edes vähän että kohentaa itsetuntoasi, koska olet tehnyt jotain.
-
Se voi olla vapaaehtoistyötä, kirjoitus yleisönosastoon, poliittista toimintaa tai vaikka kaukoparantamista. Päämäärien tulee olla hyvin yksityiskohtaista ja eläviä mielessäsi. Kun olet luonut vision päämäärästäsi, sinun on helppo laatia tavoitteet, askelmat, jotka vievät sinut sinne. Ennen kuin alat miettiä henkilökohtaista ja yhteiskunnallista visiotasi, tarkastele niitä syitä, jotka estää sinua pääsemästä alkuun tässä prosessissa.
-
-
EPÄONNISTUMISEN JA MUUTOKSEN PELKO
-
Ensimmäinen asia, joka estää sinua laatimasta positiivisia tavoitteita elämällesi, on luultavasti epäonnistumisen pelko. Jos kerrot kaikille aikovasi tehdä jotain, vaikka laihtua 10 kiloa puolessa vuodessa tai suorittaa tutkinnon hyvillä arvosanoilla, eikä se onnistukkaan, pelkäät tuntevasi olosi vielä surkeammaksi kuin jos et olisi yrittänytkään. Tämän takia sinun ei pidäkkään kertoa tavoitteistasi jokaiselle, vaan ainoastaan luotettavimmille ystävillesi, joiden tiedät tukevan sinua varmasti. Paras ja todella luotettava tuki tulee ystävältä, jolla itsellään on selkeät tavoitteet elämässä. Jos sattuisitkin kertomaan tavoitteistasi sellaisille korville, jotka ovat vahingoniloisia, jos epäonnistut, suo heille se ilo! Jos pikkusieluisilla ihmisillä ei ole muita huveja elämässään, et ole menettänyt mitään, jos he nauttivat epäonnistumisestasi.
-
Tiesitkö, että Edison teki 1500 erilaista epäonnistunutta kokeilua, ennen kuin hän keksi lampun? Oletko ajatellut, kuinka paljon jääkiekon ammattilaiset loukkaavat itseään pelissä? Eräs positiivisen ajattelun puolestapuhuja sanoi esitelmässään parhaan tavan oppia käsittelemään suuria summia on menettää suuria summia.
-
Jos tavoitteesi ovat yhtään kunnianhimoisia, et voi välttää epäonnistumisia.
-
Epäonnistut todella vasta silloin, jos annat periksi. Kun olet epäonnistunut jossakin, olet kokemusta rikkaampi. Uskaltamalla käyttää luovuuttasi tulet keksimään, miten voit hyödyntää näistä epäonnistumisista saamiasi kokemuksia. Ja onko sellainen tavoite ylipäätään tavoittelemisen arvoinen, joka ei sisällä minkäänlaista riskiä?
-
Pelkäätkö sinä muutoksia? Siinä tapauksessa olet varmasti onnellinen. Ethän voi päästä tyytymättömyydestä onnellisuuteen ilman, että jotain muuttuu.
-
Ongelmissaan onnettomimmat ihmiset pelkäävät kaikkein eniten muutoksia. Jos he ovat niin onnettomia, eihän heillä pitäisi olla mitään menetettävää! Ilman muutoksia ei tapahdu kehitystä eikä edistymistä missään suhteessa.
-
-

ELÄMÄSI EI VOI MUUTTUA ENNEN KUIN AJATUKSESI MUUTTUVAT
-
Menneisyytesi painaa sinua luultavasti enemmän kuin arvaatkaan. Jos se on ollut täynnä epäonnistumisia, menetyksiä, loukkauksia ja muuta raskasta, painaa noiden kokemusten energia aurassasi kuin betoni antaen ajatuksillesi vain vähän liikkumavapautta. Siksi on tärkeää, että tietoisesti vapautat itsesi menneistä kokemuksista. Se on mahdollista, kun pyydät korkeinta olemuspuoltasi auttamaan sinua.
-
Kun haluat muuttua, maailmankaikkeus tulee vastaan.
-
Rentoutua itsesi mietiskelevään tilaan ja anna itsellesi aikaa keskittyä niihin ajatuksiin, jotka pulpahtavat mieleesi koskien siteitä menneisyyteen. Ehkä sinun on tarpeellista käyttää aikaa joka ilta viikon ajan tähän prosessiin. Ole lempeä itseäsi kohtaan, jos et tunne pystyväsi tai haluavasi vapautua kaikista taakoista yhdellä kertaa, päätä silti vapautua kerta kerralta enemmän ja mietiskele kärsivällisesti puolisen tuntia illassa niitä asioita, jotka estävät sinua, kunnes tunnet olevasi valmis vapauteen. Yllätyt, kun huomaat, kuinka paljon kevyempää on elää ilman menneisyyden painolastia. Jos olet toipumassa fyysisestä sairaudesta, tämä prosessi on elintärkeä.
-
Seuraava rituaalinomainen harjoitus on laadittu auttamaan sinua pääsemään irti menneisyydestäsi. Toista se mielessäsi aamuin illoin, kunnes huomaat elämäsi muuttuvan kevyemmäksi ja valoisammaksi.
-
-
MENNEISYYDESTÄ VAPAUTUMINEN
-
Korkeimman Voiman avulla vapautan nyt itseni menneisyydestä ja annan anteeksi kaiken, mitä olen tehnyt itselleni tai sallinut muiden tehdä minulle tähän hetkeen saakka.
Annan anteeksi kaikille.
Katkaisen negatiiviset siteet menneisyyteeni.
Olkoon menneisyyteni vapaa, rauhan ja valon täyttämä.
Olen rauha. Olen valo. Olen vapaus.
Olen sieluni valon ilmentymä NYT.
Otan täyden vastuun elämästäni TÄSSÄ HETKESSÄ.
Hallitsen nyt vaivattomasti omaa elämääni ja sallin toisille saman vapauden.
Elän …kuun …ttä päivää vuonna … Tämä hetki on täydellinen!
-
-
Syyllisyyden tunteet sitovat meitä menneisyyteen samalla tavoin kuin kauna ja katkeruus. Jos et keksi muuta, mistä voisit syyttää itseäsi, voit aina syytellä itseäsi siitä, että olet ollut liian kiltti ja antanut toisten kohdella sinua huonosti.
-
Ajattele luovasti, miten voisit selvittää menneet vaikeudet. Sopuratkaisut, hyssyttely ja vaitiolo eivät aina ole paras vaihtoehto. Syyttelyjen ja raivon alta saattaa löytyä jotain hyvin myönteistä, mikä ei ehkä koskaan nousisi esiin, ellei kuonaa purettaisi ensin pois.
-
-
MITÄ HYVÄÄ SINUSSA ON JO VALMIIKSI?
-
Tämän jälkeen siirry ajattelemaan parhaita puoliasi. Tee lista ominaisuuksistasi, joita arvostat eniten. Onnittele itseäsi kaikista hyvistä luonteenpiirteistäsi. Älä vähättele, vaan tee listasta reilusti pitkä; sinun ei tarvitse näyttää sitä kenellekkään.
-
Jos itsetuntosi on niin heikoilla, ettet keksi itsestäsi mitään myönteistä sanottavaa, kirjoita, minkälainen haluat olla vuoden kuluttua.
-
Tässä muutamia esimerkkejä:
-
Olen rehellinen ihminen. Iloitsen toisten onnistumisista. Olen myötätuntoinen ja auttavainen. osaan iloita jokapäiväisistä asioista. Rakastan eläimiä. Olen rauhallinen ja tasapainoinen. Olen luova ja minulla on hyvä mielikuvitus. Osaan ilahduttaa ystäviäni. Välitän lähimmäisistäni ja olen hyvä kuuntelemaan. Olen älykäs ja minulla on terävä huomiokyky. Osaan rentoutua ja kuunnella sisäistä ääntäni. Olen lämmin ja herkkä ihminen.
-
-
Tuntuuko ylläoleva harjoitus vaikealta, turhalta tai ärsyttävältä? Useampien ihmisten on paljon helpompi löytää itsestään vikoja ja puutteita kuin hyviä ominaisuuksia. Jos sinullakin on taipumus pelkästään kritisoida itseäsi, ota tavaksesi kiinnittää huomiota myös siihen, mitä teet hyvin ja iloitse siitä. Itsekunnioituksen rakentaminen on erittäin tärkeää terveenä pysymisen kannalta.
-
Positiivisten ajatusmallien perustana on tyytyväisyys ja kiitollisuus siitä, mikä on jo valmiiksi olemassa.
-
Kun olet todennut, mitenpaljon hyviä puolia sinulla itse asiassa on jo valmiiksi, voit alkaa rakentaa minäkuvaasi vielä myönteisemmäksi. Mieti, mitä asioita arvostat eniten ja minkä ominaisuuksien toivoisit olevan osa persoonallisuuttasi. Mitä asioita haluaisit muuttaa elämässäsi? Minkä haluat olevan todellisuuttasi jonain päivänä?
-
-
MINÄKUVAN RAKENTAMINEN
-
Minäkuvan rakentaminen on myönteisen ajattelun perusta. Se, mitä oikein ajattelet itsestäsi, määrittelee sen, miten paljon teet oman onnellisuutesi eteen. Jos itsetuntosi on heikko, sinusta tuntuu, ettet ansaitsekkaan rakastavia ihmissuhteita tai työtä, josta nauttisit. Itse asiassa saatat vain miettiä, mikähän asia seuraavaksi menee pieleen. Ethän ansaitse mitään hyvää, kun olet täysi nolla. Onko tuttua? Masentunut ihminen voi tehdä itsensä jopa sairaaksi synkillä ajatuksillaan. Koska viimeksi annoit huolien, murehtimisen ja epävarmuuden aiheuttaa sinulle päänsärkyä, vatsakipuja tai jäykistyneet hartialihakset?
-
Onneksi minäkuvaa voi muuttaa. Se tapahtuu parhaiten positiivisten suggestioiden ja mielikuvien avulla. Voit jopa muovata ulkonäköäsi tällä tavoin. Jos yrität laihduttaa etkä pystu kuvittelemaan itseäsi yhtään hoikempana, ei laihduttamisestasi tule mitään. Kun onnistut luomaan voimakkaan ajatuskuvan itsestäsi hoikkana ja säteilevänä, alkaa painosi tippua kuin itsestään.
-
Näin se tapahtuu:
Istu mukavaan nojatuoliin ja rentoudu. Miellyttävä musiikki taustalla auttaa asiaa. Odota kunnes olet saanut kehosi ja mielikuvituksesi lämpimän rentoutuneeseen tilaan. Anna sitten mielikuvituksesi viedä sinut tulevaisuuteen, vaikka puoli vuotta ajassa eteenpäin. Kuvittele, kuinka olet juuri sen näköinen kuin olisit hehkeimmilläsi - säteilevänä, hymyilevänä, kauniina. Jos tavoitteesi on laihtua, visualisoi itsesi astuvan vaa'alle ja vaakaan ilmestyy juuri se lukema, jonka toivot. Kuvittele itsesi kävelevän hiekkarannalla kiinteänä ja ihailevien katseiden seuraamana. Luo niin yksityiskohtainen mielikuva kuin suinkin pystyt. Tunne meren tuoksu, olkapäitäsi hyväilevä lämmin tuuli, hiekka paljaiden jalkojesi alla ja hymy huulillasi. Kuvittele, että tämä mielikuva on todellisuutta jo nyt. Palauta tämä ajatuskuva mieleesi joka päivä noin viidentoista minuutin ajaksi, kunnes olet saavuttanut tavoitteesi. Tämän jälkeen mieti, mitä askeleita sinun tulee ottaa päästääksesi lähemmäs tavoitteitasi joka päivä. Laihduttamisen kohdalla osatavoitteitasi olisivat ruokavalio ja liikunta. Voit laatia ohjelman niitä varten ja hankkia pienen vihon, johon kirjaat ohjelmasi noudattamisen ja edistymisesi päivittäin.
Voit soveltaa tätä samaa kaavaa mihin tavoitteeseen hyvänsä.
-
-
MENESTYJÄN MUISTILISTA
   1. Pystyäksesi avaamaan mielesi positiivisille mielikuville sinun tulee olla rentoutuneessa tilassa.
   2. Myönteinen minäkuva on avain menestykseen. Kiitä itseäsi pienistäkin edistysaskelista ja anna itsellesi anteeksi menneet epäonnistumiset. Harrastaessasi myönteistä ajattelua olet keskellä henkistä kasvuprosessia. Oppiessaan uutta on luonnollista tehdä virheitä ja erehtyä. Moni menestyjä on kääntänyt epäonnistumiset voitokseen oppimalla niistä ja etsimällä rohkeasti toimivia ratkaisuja.
   3. Käytä positiivisia suggestioita muuttaaksesi ne asiat, joihin et ole tyytyväinen itsessäsi.
   4. Puhu itsestäsi myönteiseen sävyyn. Älä valita: Älä vähättele itseäsi.
   5. Älä anna toisten ihmisten katkeruuden ja kateuden vaikuttaa itseesi. Älä osallistu pahan puhumiseen toisten selän takana.
   6. Tottumus on toinen luonto. Totuta itsesi ajattelemaan myönteisesti ja toistamaan positiivisia mielikuvia päivittäin.
   7. Yritä ymmärtää, kuinka valtava aivokapasiteettisi on ja kuinka vähän siitä on käytössä. Jos olet tähän asti käyttänyt vain noin viittä prosenttia aivoistasi, on aivan varmaa, että löydät itsestäsi valtavasti ahdollisuuksia, kun luovut asettamistasi rajoituksista.
   8. Anna anteeksi niille, jotka ovat kohdelleet sinua epäoikeudenmukaisesti. Muistamalla menneitä loukkauksia myrkytät vain oman mielesi etkä auta ketään. Jos anteeksi anto tuntuu mahdottoman vaikealta, jätä asia Korkeimman haltuun ja pyydä, että pääsisit vapautumaan katkeruuden taakasta.
   9. Ota kiitollisena vastaan kohteliaisuudet ja kehut. Ansaitset ne!
   10. Toivo hyvää myös toisille. Kukaan ei ole onnesi esteenä. Jos havittelet pomosi paikkaa, toivo hänen saavan åarempi työpaikka, jolloin sinä voit hakea hänen tilalleen.
   11. Huomaa myönteiset asiat läheisissäsi ja työtovereissasi ja rohkaise heitä toteuttamaan itseään. Kun autat tarpeeksi monta ihmistä saavuttamaan tavoitteensa, tulevat he myös auttamaan sinua. kaikki hyvä mitä teet, tulee sinulle takaisin.
   12. Luoja on luonut sinut ilmentämään totuutta, kauneutta ja hyvyyttä. Jos et ole varma siitä, mitkä ovat sinulle oikeat tavoitteet ja päämäärät, voit aina rukoilla johdatusta ja hiljentyä mietiskelemään. Saavutat näin sisäisen tasapainon, joka on kaiken positiivisuuden lähde.

 

-

-

POSITIIVISET AJATUSMUODOT

-

Positiiviset ajatusmuodot ovat lauseita, joilla vahvistat toivomiasi asioita ikään kuin ne olisivat jo todellisuutta.
Tämä käynnistää alitajunnassasi prosessin, joka alkaa vetää puoleesi toivomiasi asioita ja tilanteita kuin magneetti. Sanomalla lauseet mielessäsi tai ääneen, vahvistat sen tosiasian, että avaat itsesi vastaanottamaan kyseessä olevan asian tai kokemuksen.

-

Esimerkiksi:

-

> Olen terve, kaunis, hoikka ja energinen.

> Säteilen rakkautta, lämpöä, iloa.

> Minulla on paljon ystäviä, jotka pitävät minusta ja osoittavat sen. Ystävyssuhteeni ovat rehellisiä, avoimia ja iloisia.

> Parisuhteeni on täynnä rakkautta, hellyyttä, nautintoa ja luottamusta. Minun on helppo antaa ja vastaanottaan rakkautta.

> Olen luova, tehokas, rohkea ja menestyvä. Edistyn työssäni päivä päivältä ja nautin löytäessäni uusia tapoja tehdä asioita. Saan tunnustusta työstäni ja pystyn rohkaisemaan myös toisia.

> Asuntoni on rauhallinen ja kauniisti sisustettu. Kodissani on paljon harmonisia värejä, kasveja, musiikkia. Minun on helppo pitää kotini siistinä ja puhtaana. Kodissani on ihana ilmapiiri ja ilmassa leijailee vastaleivotun pullan tuoksu.

-

-

-

-

-

Tekstin alkuperä:

Sinäkin voit parantaa - Sari Norkola

-

Alkuun

 

 

 


©2020 IhanatEnkelit - suntuubi.com